Wednesday, November 16, 2011

Surat exam 1

Kehadapan kekasihku STATISTIC ,

Kekanda, sudah seharian gua menghadap muka kekanda. Setiap helaian muka kekanda gua selak dan belai dengan penuh perasaan kasih sayang dan kemanjaan.

Kekanda yang gua sayangi ,

Gua dah penat bermanja dengan kekanda. Gua dah penat melayan karenah kekanda yang dari pagi tadi sehingga sekarang asyik suruh gua mengira ngira dengan rakus menggunakan calculator yang penuh dengan pelekat smiley sebagai pembakar semangat dari menghentak kepala kalau tak dapat jawapan.

Kekanda yang gua kasihi ,

Kenapa kekanda berbuat sedemikian rupa kepada gua? Meminarkan dan mencelarukan pemikiran suci gua dengan nombor-nombor yang kalau boleh nak penuh satu page sampai berpinar pinar mata gua tengok.

Kekanda yang gua cintai ,

Jadilah baik kepada gua esok setelah gua curahkan kasih sayang yang sepenuhnya kepada kekanda pada hari ini. Semoga kekanda akan menyenangkan pemikiran gua pada esok hari. Gua mengharap dan merayu yang terbaik dari kekanda.

I lebiu so much kekanda STATISTIC.

Dah, gua nak sambung bermadu kasih lagi dengan kekanda statistic. Doakan aku berbahagia bersama kekanda statistic. Heuheu.

Sunday, October 16, 2011

Promise

:')


Belajarlah mencintai orang yang  hari ini masih milikmu sebelum dia pergi dari hidupmu.

Hari ini mungin dia masih mencintaimu, tapi mungkin esok takkan ada lagi cinta untukmu dan mungkin besok kamu yang akan lebih mencintai dia ketika dia telah pergi.
Jadi, jangan pernah sia-siakan cinta yang sekarang ini mengisi hatimu.

:)

Sunday, August 14, 2011

cari calon kat mak bapak

Member gua ada bagi tips tips untuk pilih laki kat luar sana nak buat jadi bakal menantu mak bapak gua

Jangan cari boyfriend yang main BOLA, sebab dia akan sepak sepak kite.

tapi player football yang hensem hensem macam ni takkan gua tak nak pandang pulak.


Jangan cari boyfriend yang main BADMINTON, sebab dia akan pukul pukul kite.

tapi lu tengok jela sendiri, player badminton dah la tuff pastu dah ade ala ala model dah, tak kan nak tutup mata gak.


Jangan cari boyfriend yang main VOLLEYBALL, sebab dia akan tampar tampar kite.

tapi gua rasa player volleyball tengah main pun maintain macho lagi, nak buat camne.


Jangan cari boyfriend yang main TAKRAW, sebab dia akan lambung lambung kite.

tapi setail gak org main takraw ni, boleh terbang terbang. lu boleh?


TAPI, carilah boyfriend yang main RUGBY, sebab dia akan peluk dan sentiasa lindungi kite.

macam ni ke?


kehkehkeh.*gedik nak mampus*

tapi gua musykil, habestu kalau boyfriend main chess ke, snooker ke, guli ke camne?

lagi kalau boyfriend yang asyik main pes 2011, champions online, warcraft 3, bla bla bla pulak camne?

gua rasa tak kisah la boyfriend lu munciit pun, suwiitt ape kalau munciit buleh tidur atas perut die, takpun tempat nak cubit pun best gak.

sape kate perut munciit tak sexy? hehe
ataupun cari la boyfriend yang tuff tuff macam ni


hari hari boleh lawan wrestling ataupun boleh buat jadi kick boxing punye tempat.

okay, sumpah aku geli tengok badan orang yang macam ni.

cukupla ade yang biasa biasa je.


Kehkehkeh.

Selamat memilih ye kawan kawan, jangan percaya dengan ape yang member gua cakap tu.

Thehehehehee ;)

Friday, August 12, 2011

Terbang tinggi tinggi

" Terbang tinggi tinggi
Sampai atap rumah
Kalau lu pandai mengaji
Mesti terbang pegi eropah "

makcik kiah depan rumah cakap anak dia dapat terbang pegi irelang..

makcik bedah kanan rumah cakap anak dia dapat terbang pegi canadah..

makcik joyah belah kanan rumah cakap anak dia dapat terbang pegi amarikah..

makcik jenab belah kiri rumah cakap anak dia dapat terbang pegi japang..

makcik ingat belajar kat malaysia tak coolioo larh?

diorang belajar kat luar negara, gua pun belajar gak kat malaysia ni

so whatt the fuu..

dinding dinding muka buku penuh gua tengok orang cakap tahniah

gua pun nak cakap tahniah kat sape-sape yang dapat pegi tu.

jangan lupa jalan jangan lupa daratan



gua emosi sebab gua jeles lettew.

demm.

pegi belajar elok-elok ye cik syazanadia.

thehehee ;)

p/s : gua main letak je pasal makcik2 tu, padahal makcik2 sebelah rumah gua, tak pernah tegur gua pun. Hanya halusinasi gua. Lol

Sunday, July 31, 2011

Esok puasa...


نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى


Sahaja aku berpuasa sebulan dalam bulan Ramadhan kerana Allah Taala.

Esok dah puasa.
Gua kene niat puasa sebulan terus, kalau tak nanti kadang-kadang gua terlupa nak niat atau terlepas nak niat sebab tak bangun sahur --''
Gua sendiri tak tau nanti nak sahur ape, nak bukak puasa ape.
Gua rase hari-hari nak pegi bukak puasa dekat surau area rumah ni.
Save sikit duit --''
Lepas tarawikh boleh terus more.
Save lagi duit --''

Kepada korang, semoga selamat sahur, selamat pose, selamat tarawikh, selamat more, selamat semuanya laa.
Jangan puasa yangyok tau.

Ape yang gua harap sekarang, gua tengah ade kat rumah dengan mak bapak gua.
Nak balik rumah !!
Wuuaaaaaa ='((

MAL vs SINGA...POORAAAHH

Nazrin, gua, Iqram, Mamu, awek mane tah sesat

Muke masing-masing semangat nak tengok MALAYSIA lawan SINGAPORE. 
Tapi abaikan perempuan yang free hair tu sebab kitorang tak kenal die pun.
Gua pun tak tau macam mane die tersesat dalam ni.

Tengok betapa aku terkepit di tengah manusia --''

Tengok betapa ramai nye manusia berwarna kuning dan biru.
Kalau ade Bersih 2.0 ni confirm kene tahan pakai baju kuning -.-'
Dengan keadaan gua yang kurang calcium dan menyebabkan tulang gua tak berapa nak panjang, maka gua terpaksa la menyempit-nyempit dan menyelit-nyelit di tengah tengah manusia untuk dapat view baik punya.

I love you xD

Ini adalah muke laling gua yang frust sebab Malaysia kalah.
Gua pun frust tapi gua rase team kite dah give so much efforts to played dgn singapore yang cam taek.
Main tipu main tipu referee pun cam taek jugak.
Okay gua emosi.

Ape-ape pun congrats Tigers !
And thanks to laling iqram gua, mamu and nazrin for the day :D

Wednesday, June 8, 2011

monolog kepala otak

bila orang sayang kite, kite sayang la balek.



 terlajak perahu boleh lu gostan gostan, terlajak cakap lu nganga la 


otak Tuhan bagi suruh fikir elok elok mane yang menyejukkan hati mane yang menkecilkan hati


kalau ego lagi besar dari badak sumbu kat south africa memang tak leh nak cakap ape. tapi kalau langsung tak berego dipijak pijak macam semut kene lenyek dengan kaki.


gua sedang mencari siapa diri gua dan siapa diri lu.

gua sendiri tak faham motif entry ini.

tanye hati gua sendiri lah.

okay,thanx bai.

Monday, June 6, 2011

bile result dah keluar

gua nak cakap pasal peribahasa la harini

hangat - hangat tahi ayam

mase before exam bace buku maen maen. macam orang tua cakap bace buku macam tahi ayam hangat je.

nasi sudah jadi bubur 

bile dapat result teruk dah tak boleh nak buat pape. dah macam nasi yang terlebih letak aer sampai jadi bubur.maklumlah tak reti masak :D

sudah jatuh ditimpa tangga


ataupun macam orang tua cakap belajar tak pandai pastu result tah pape memang jatuh lepastu kene hempap tangga la kau. padan muke.erkk


bagai mendapat durian runtuh



tapi sape yang belajar gila nak mati tu memang terbaek la wokk. dah la boleh jawab exam pastu dapat dean list pulak tu. tahniah la kau. memang jadi menantu pilihan kalbu la.


belakang parang kalau diasah jadi tajam jugak


tapi takpe, dah tau kau punye result tak seberapa tu next semester pandai pandai la nak cover balek. bontot parang yang tumpul tu kalau kau asah hari-hari pun mesti die tajam.cube la kau try asah pastu bagitau gua tajam ke tak tajam bontot parang tu.gua tak penah try.

bagai kacang lupakan kulit

kau kalau dah dapat result gempak tu jangan la macam kacang buang kulit.ibarat habes madu sepah dibuang.ingat sikit lecturer lecturer kau yang banyak ajar kau.pegi la cakap terima kasih.pastu jangan kau lupe nak sujud syukur kat Tuhan.kau tak payah nak bongkak sangat la kan kalau result top pun okayy?

haha, sebenarnye gua pun tak taw la kenape gua nak cakap pasal peribahasa.

pape pun result gua dah keluar tadi :)

jangan tanye gua pape.hehe :)

yang pasti gua bersyukur sebab gua still maintainkan result gua :)

bersyukur dengan kejayaan yang diberi Dia dan jangan pernah berhenti berusaha dan berdoa :)

owh, lagi satu laling iqram gua harini first day bergelar budak degree la bro.


congrats laling.aww aww.

belajar elok elok tau tau?

jangan ponteng ponteng tau tau?

jangan nakal nakal tau tau?

belajar bagi habes pastu boleh kite kawen.

ooppss tergatal.

kehkehkeh.


Thursday, May 26, 2011

burung kuat marah vs binatang hijau

Burung Merah
gua suke warna die tapi die tak cukup kuat sangat dan takde kuasa

Burung Comel
gua suke burung ni sebab die kecik comel lote dan ade kuasa yang boleh pecah jadi tiga

Burung Laju
burung ni boleh terbang laju-laju dengan kuasa yang boleh tahan hebat

Burung Keling
burung yang bapak power sebab boleh letup-letup batu semua

Burung Boomerang
  
burung yang boleh gostan-gostan pegi belakang balek

Burung Abang Besar

  burung ni paling power tapi tak boleh terbang jauh sebab gemok sangat

Nah , ni gua kenalkan "BINATANG HIJAU" yang suke bikin hati gua panas dengan suara mengejek-ejek beliau bile die tak mati . sumpah annoying . Grrr .

Babi Kiut
Babi pakai helmet

Raja segala babi
Babi misai

gua tak paham kenape binatang hijau ni kuat gile . sumpah geram .






selalu nya gua main angry bird dalam fon mahal laling iqram gua dengan encik kam .

ni dari pagi sampai ke petang tadi gua mengadap laptop gua tanpa makan dan minum . awesome =='

dah pukul 6 lebih tadi baru gua rase lapar gua pun pegi la goreng nuget .

sambil nak tunggu nuget tu masak gua ngadap lagi angry bird ni .

bile gua tengok nuget tu balek tengok tengok dah hangus .

demm =='



gua baru kat level 3 .

dari tadi gua cube bunuh binatang hijau ni tapi tak boleh-boleh . 

ade sape sape boleh bagitaw gua tips nak bunuh binatang ni .

gua tengah bengang ni .

dah gua nak sambung main balek . hikhikhik .