Tuesday, February 22, 2011

terhilang kate kate ..

 sedang siap siap bagai nak masuk lecture balek 
* nih kes aku baru bangon tido *

tibe tibe

..... BEEP .....
* nih bunyi mcg masuk bile aku silentkan fon.. hehe *

berbekalkan dengan nafsu ingin tahu yang meluap luap dan membuak buak aku pown teros korek korek cari phone aku dalam bag ..

1 multimedia message received 

aku dengan rase teruja binti excited terus open message tuh 

maka keluarlah terpampang kat atas screen phone aku yang buruk 
* maklumlah x mampu nak pakai iphone .. harap maklum =='' *






disebabkan rate of adrenaline aku increase karena terlalu excited nak bukak mcg tuh ,, aku lupe nak tengok sape yang send mcg nih ..

neuron neuron dalam otak aku pown mule bekerja cari jawapan sape yang hantar mcg nih kat aku ..
* bajet macam ade secret admire la kunun .. bluwekk *

aku dengan penuh hemahnye pown check balek sape yang baek hati send multimedia mcg nih kat aku ..

dan kali neyh ,,

aku betul betul terkejut itik ,, terkejut angsa ,, terkejut duckling ,, 

terkejut terkujat terkesima dan segala macam "ter" la ..

korang pown mesti curious gile nak taw sape yang hantar mcg tuh kat aku kan kan kan ? 
* buat buat curious ok? *

cube korang teka sape yang hantar
* men teka teki teka tekuk kejap *

haa ??
boyfriend aku ??

owh harap maaf tekaan anda salah .. sile cube di lain mase ..

bukan si mucuk masyam aku tuh yang bagi mcg tuh

tapi ....

MOM 

weyh mak aku bagi mcg i miss u kat aku beb ..

aku nih macam tengah mimpi di siang hari korang nak taw tak .. 

aku rase macam biar betik mak aku nih ???

tak sangke pulak aku mak aku boleh jadi suweeettt gila macam nih ..

nih dah kes memang rindu gila kat aku ke mak aku nih .. hahaha ..

mesti korang pikir bende neyh macam no big deal kan kan kan ?

tapi bagi aku bende neyh such a big deal la ..

sebab mak aku siap bagi multimedia msg yang bergerak gerak dan sumpah comel .. 
* gambar kat ats tuh mcm sepupu sepapat kepade mcg yang mak aku bagi *

selama ney multimedia mcg dari maxis yang selalu penuhkan inbox aku ..

dari tadi aku dok pikir mak aku memang nak send mcg i miss u tuh kat aku ataupun die silap send kat aku ..

mane la taw kowt kowt die nak send kat bapak aku tetibe tersend kat aku pulak kan .. 
* ayat pasrah nih *

ah persetankan la semua itu ..

yang penting aku sangatlah happy bagai nak rak disebabkan mcg mak aku tuh ..

lagi lagi aku tgh seteres esok nak exam biochemistry nih
* tp sempat update blog lagi =.='' *



THANK YOU IBU .. 
I LOVE YOU SO MUCH ..

:)

P/S: okay aku dah setat rase homesick ape bagai .. neyh nak nanges neyh .. wuuaaaa .. nak balek rumah !

Wednesday, February 16, 2011

bile lelaki hilang tulang rusuk ...

WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI   : Kamu!!!
WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI   : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti)
 

Kamu, tulang rusukku.



Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya…



Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas.

Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah.

Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak 
“Kamu tidak cintakan saya lagi !!”.

LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga
berteriak 
“Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang
rusukku !!”

Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.



LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. 

“Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi
Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing”.

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.
 

LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. 

Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.





LELAKI   : Apa khabar?
WANITA: Baik… Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI  : Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan
kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu
nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.



 WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz 
“Selamat tinggal..”

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya.

Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.





Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai.
Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang
dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah
terlambat…

Kerana itu,  jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh
hati.
Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata
yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai?
Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan.
Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.
Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan
akibat yang akan diterima?

:(

Tuesday, February 15, 2011

sumpah sereyes !

 okay aku sumpah B.O.S.A.N sekarang nih..

aku tengah study pharmacology yang nitemare
* ok,,sumpah bajet *..

sumpah lambat gile nak bukak e-learning aku..

berloading loading..

disebabkan aku dah tak sabar sabar nak bace lecture notes,,
* ok,,ayat bajet *

aku pown asek refresh refresh dan refresh lagi sampai lebam..
* urghh tensi tensi *

nak tunggu die download lagi 
* sumpah lambat *

karena aku dah tak mampu nak tunggu die download sampai abes aku pown jalan jalan melawat blog orang len..
dan tersetop kat satu blog yang sumpah bagi aku mood balek..

 okay tuan punye blog tuh ade buat satu entry yang menguji tahap
kepandaian kecerdasan keintelektualan keperkasaan kuase minda korang..

korang kene jawab 4 soklan kat bawah nih dalam mase SATU MINIT sahaje..
 
maka,, 1 minit anda bermula sekarang !!

selamat menjawab ye murid murid...



 p/s : click jew kat gambar atas kalo nak nampak lagi jelas terang dan nyate..:)

okay murid murid...mase dah tamat..sile letak pensel anda..
* terengat zaman zaman spm..huhu.. *

okay aku rase aku dah nampak korang garu garu kepale korang tuh..
* ade kelemumur kew ? *
dah la tu weyh..give up jela nak jawab bende neyh..
* even orang salu kate jgn cepat putus asa *

nah,,

gi check jawapan korang..



 p/s : click jew kat gambar atas kalo nak nampak lagi jelas terang dan nyate..:)


 ahaha,,so ape korang rase sekarang ??

mesti seteress kan korang nak jawab soklan neyh..
*melainkan korang penah jawab soklan neyh *

aku rase la otak kite masing masing dah terlampau hebat la..sampai soklan yang simple bin mimple neyh kite pikir sikit punye complicated..

korang bagi sendiri la ranking kepandaian otak korang..

first time aku jawab soklan neyh aku rase macam wa-ter-park..-_____-''

lepas tengok jawapan aku rase macam owh-emm-gee gile sambil gelak gelak mengingatkan " kepandaian " aku..

urghh..

aku dah abes merepek meraban tapi notes aku tak habes habes donlod lagi..

ggggrrrrrrrrrrr.....

T______________T''


p/s: terima kasih daun keladi tuan punye blog sebab buat otak saye bekerja malam malam nih..:D

http://blogserius.blogspot.com

Monday, February 14, 2011

kekasih punye hari...:)

okay aku taw sume orang bile cakap jew hari kekasih mestilah equal to valentine's day..

sape sambut valentine's day semalam??
* baek korang ngaku cepat *

sebenarnye kan kan kan kalo nak ikut pandangan dan firasat aku la kan,,rasenye xperlu kowt nak sambut valentine's day
* sory ea kpd penyambut tegar valentine *

bukan ape,,cam pelek jew..xkan time valentine's jew korang ingat kat kekasih korang..xkan time ney jew korang bley bg hadiah ,, pegi dinner la ape bagai..
* aku asek nmpk org bwk tedy bear jew smlm..jeles jeles..T__T *

sepatut dan seharus nye la kan,,korang patut menghargai mereka setiap hari setiap mase.. 
* aww..so suwett..wekk..:P *


enaff enaff enaff pasal valentine's day...

err..
lagi satu korang sedar dan ingat tak hari ni hari kekasih jugak..
hari kekasih kite yang lagi agung :
 
RASULULULLAH s.a.w....

turun nye wahyu pertama menggetarkan Rasululullah..namun baginda ditenangkan Khadijah..perintah hijrah pula turun ketika Islam semakin ditekan,,tetapi datang nye Abu Bakar menemani dan menghiburkan hijrah baginda..ketika Abu Bakar dan Rasulullah bertahan di Gua Thur,dtg Asma' menghilangkan lapar ayahanda dan Rasul tercinta..

di saat akhir hayat baginda pula,,mulut baginda tak lekang menyebut : 

ummati ummati ummati...

namun,,

apakah kehadiran kite menyenangkan Rasulullah??

apakah perbuatan kite saban hari menunjukkan kecintaan kite kepade Rasulullah??

jom abg abg,,akak akak,,adek adek kite banyakkan selawat agar syafaat nabi melindungi kite di akhirat..


salam maulidur rasul...
 صَـلَّى اللهُ عَـلَى مُحَمَّد صَـلَّى اللهُ عَـلَيْهِ وَسَـلَّم

Sunday, February 13, 2011

ilusikah ? mimpikah ? atau realitikah ?

mood : 
sedang belek belek gambar yang ade kat dalam lappy tersayang..tibe tibe tersetop pulak kat gambar   gambar seorang mamat yang sangatlah tinggi cite cite die..

mesti korang tengah tanye dalam hati sape mamat yang aku tengah describe ney kan..
* jgn tipu kate korang xtertanye tanye..hehe..*

name beliau :

MOHAMAD SAZRUL IQRAM..
* gaye macam tgh cakap pasal tokoh sasterawan negare jew..padahal..=.='' *

ade ape dengan gambar beliau sampai aku cakap die ade cite cite yang tinggi sampai langit ketujuh lagaknye???

cite cite zaman kanak kanak beliau sampai dah tue bangke sekarang adelah seperti berikut:

  • jadi seorang hyung
* sungguh perasan untuk jadi gu jun pyo *

  • jadi seorang oppa
* aku jew bley pgil oppa..org len xl..grr.. *

  • jadi seorang artis
* err..no comment *

 hebatkan si bucuk masyam aku neyh punye cite cite..kikiki..neyh sume pengaruh dan anasir anasir cite korea la neyh..
* dear jangan nanges tengok cite korea okai...kehkehkeh..*

 tapi aku rase la die boleh kowt nak capai cite cite beliau..
* ayat nak bodek bodek..hehe..:) *

sebab ape aku cakap camtu???

pertama nye rambut die dah touch up bagi ala ala orang korea
* even xbape nak jadi sangat..kikiki.. *


 disebabkan rambut beliau sangat panjang dan lebat aku pown bawak die g salun potong rambut bagi pendek..
* kalo botak licin lagi stylo *


 
last last xjadi rambut gu jun pyo tapi jadi rambut beckham..
* kagum aku lecturer die panggil die becky..woot!woot! *



okay sekarang nak cakap pasal die nk jadi artis plop..

kenape die mungkin bley jadi artis??

pertamenye:
parents aku tengok gambar aku n die..dan dengan selambenye mak aku tanye " tangkap gambar dengan artis mane tuh ? artis baru kew? " owh emm gee..nape mak aku xpenah cakap aku cam artis??tym mak aku tanye tuh aku rase nak gelak gelak dan berguling guling jew..tp aku control ketidaksenonohan aku..
* bangge la u ibu ckp u cam artis..ciss *

 secondly:
mase die tengah tunggu aku kat kl sentral tetibe ade sorang abang neyh borak borak dengan die dan menyatakan yang die ade muke untuk jadi artis..owh emm gee lagi sekali...abang tuh siap bagi num fon die and offer die berlakon dalam project abang tuh nanti..kenape xde orang penah offer aku berlakon??
* ok,,i taw u tengah bangge lagi..cehh *

ketigenye:
time keluar cari coat die sampai lebam arituh kitorang masuk la ade satu kedai tuh..die pown test fitting coat kat depan cermin..then dengan bangganye tokey kedai tuh cakap " cantikla coat ney dgn badan u..lagi u ade macam artis cket2 "..owh emm gee lagi dan lagi..okay aku rase tokey tuh saje jew cakap camtu nak bodek suro beli kat kedai die..wekk..:P
* hahahha...sukela tokey tuh ckp u cam artis..duhh *

forthly:
aku ade lah stalk stalk comment comment kat gambar die and adelah manusie manusie yang cakap die ade gaye awal ashaari sikit..cakap gambar die macam gambar cd artis la..owh emm gee lagi dan lagi dan lagi..perasan lagi la bucuk masyam aku sorang neyh..
* diorang ckp ade sikit jew cam awal ok..sikit jew taw *


ade org cakap macm awal ashaari..XD

gaye artis nak kene interview..

gaye artis yang poyo..wekk..:P

ade orang cakap macam  cover cd artis...:P

tapi kan...korang baru tengok gambar gambar beliau syok posing jew..korang xtengok lagi gambar gambar diri beliau yang sebenarnye..kehkehkeh..


mempersembahkan.....* clapclapclapclap *


kanak kanak ribena..:)

spastic..:))

kak limah oii..:)

hahahahhahaha..so sekarang bile korang dah tengok real picture die korang rase die boley tak capai cite cite die??
comment comment sikit..

aku da tak larat nak gelak berguling guling tengok gambar gambar bucuk masyam aku yang sangat spastic neyh..kehkehkehkeh..

p/s:bucuk masyam intan payung i,,jangan marah naa..kalo marah marah kene jual nanti..kikiki....its just for some fun and relaxation..:)

i luv n miss u..XD

mari ber " C.H.O.L.I.C "

jeng..jeng..jeng..mesti korang tgh cari gali sampai lobang hidung kan ape maksud ber "c.h.o.l.i.c"....haha..yang penting ia bukan sejenis dan species dengan aer horlicks ye tuan-tuan dan puan-puan...

sebenarnye kan aku pown tak taw ape itu "c.h.o.l.i.c"...hehehe..harap sabar ye kawan-kawan.. 
*jgn baling pinggan mangkuk korang kat aku*

tapi la kalo nak ikot firasat dan otak sendiri,,aku rase "c.h.o.l.i.c" neyh ade bau-bau bacang dengan perasaan suke yang teramat dasyat kepade sesuatu bende..
*err...ney aku translate ikot kepandaian otak aku jew..*

S.H.O.P.A.C.H.O.L.I.C

W.O.R.K.A.H.O.L.I.C

S.T.U.D.Y.C.H.O.L.I.C

L.O.V.A.C.H.O.L.I.C ,, E.A.T.A.C.H.O.L.I.C ,, S.L.E.E.P.A.C.H.O.L.I.C
*ok aku dah setat merapu merepek*

actually dalam minggu ney neuron-neoron dalam otak aku yang comel ney meracau-racau dengan satu tanda soal yang amatlah besar: s.h.o.p.a.c.h.o.l.i.c kah aku?
*besar tak tanda soal dalam otak comel aku?? *

 minggu ney jew aku asek keluar jalan jalan jalan jalan dan jalan lagi sampai lebam..aku pegi mines la metrokajang la itulah inilah...keluar berturut-turut pulak tuh..neyh sume sebab aku ade clas pagi jew..abes clas teros meronggeng dgn cik fara,cik iqah n cik enin..woot!woot!

tapi aku musykil bin ajaib bin hairan..time kitorang pegi tangan kosong jew tapi bile balek tangan kiri n kanan masing-masing penuh.. 
*err ade sape sape bley tolong selesaikan kemusykilan aku x?? *

shopping baju even baju dah penuh wardrobe..=.=''
shopping kasut lagi sampai rak kasut da xmuat..T__T
rase nak tmbh bag lagi la..hehe..:)
mr dolphin+mr detektif+mr squid+mrs debab..kawan same same taw..:)
mrs debab fara punye+mrs star enin punye (baru beli kat metrokjg..kikiki)


ohh semalam aku keluar meronggeng lagi tapi dengan si bucuk masyam aku,,iqram..hehe..aku dengan die keluar jalan jalan jalan sampai lebam jugak..dengan bangganye aku dah abes explore sume kedai baju kat times square..sebab dan alasannye iqram nak beli coat..masuk kedai belek-belek coat,,try-try fitting,,tengok tengok harge murah kew mahal pastuh keluar..masuk kedai laen lak then buat bende yang same gak..keluar masuk keluar masuk kedai,,naek turun naek turun escalator last-last jumpe jugak coat yang semat bin stylo binti murah..kikiki.. 
*tuh pown jenuh pikir nak beli kew xnak*

even agaklah penat tapi naseb baek aku pown dapat coat jugak..kikiki..thanx bucuk masyam intan payung saye iqram..wekk..:P
* sory tergedik sedikit..hehe..*

err baru kuar plastic jew..xber"iron" lagi..>__<

pasneyh boleyhlah kite ber"poyo" dengan coat baru kan kan kan??...XD


owh kitorang dah tambah collection gelang jugak..suke suke suke..yang latest is the yellow color..err iqram yang beli semalam then the next time will be my turn pulak..:)
* dear i nak kite buat collection gelang sampai penuh siku kiri dgn kanan.i nak jadi anak mami yaww.XD *

pen merah pen biru,u marah i luv u..(err..xd kaitan lgsung..=.='')

lepas aku dah merepek-kerepek neyh,,aku dah dapat jawapan untuk tanda soal aku yang besar tuh..aku rase xsalah kalo ko nak jadi shopacholic pown janji ko ade duet,,xgune duet org laen,,xgune card credit yg confirm confirm la korang berhutang keliling pinggang dan bla bla bla...
* korang rase tak ape yg aku rase neyh? *

then aku dah aim sebulan sekali at least mesti ade 1 baju baru or kasut baru yang murah murah sudeyh..name pown student..
* nak mahal mahal kene shoping ngan mak aku la..die banyak duet..aku xd duet..=.= *

 nanti dah abes study aku dah ade 1 collection baju n kasut yg banyak then nanti nak keje senang la..hari-hari bley tukar-tukar baju n kasut..xdela asek pakai baju yang same sampai lebam..=.=''
 * mood: tgh nak buat collection blouse panjang2 sebab ....:) *
* mood: tgh nak buat collection heels sebab aku kan comel..eeiiyyuuww..*

neyh aku selitkan kate-kate azimat based on confessions of a shopacholic movie..:)

i like shopping..is anything so wrong wif dat?i mean,stores are put there to enjoy..the experience is enjoyable..well,more than enjoyable..it's beautiful..the sheen of silk,draped across a mannequin..the smell of new Italian leather shoes..the rush u feel when u swipe ur card..and it's approved..and its all belongs to u!the joy u feel when u've bought sumtin..and it's only u and the shopping..isn't that the best feeling in the world?!

 okai..tapi kalo korang dah setat rase duet dah makin sikit tuh cepat cepat cakap camnie..

"my will is strong!..my wallet is closed!..i do not want to shop!.."

dah banyak aku merepek meraban..so renung renungkan dan selamat beramal dong ibu ibu bapak bapak..XD

p/s:pasneyh aku nak try jadi S.T.U.D.Y.C.H.O.L.I.C dan A.S.S.I.G.N.M.E.N.T.C.H.O.L.I.C plop..>__<

Friday, February 11, 2011

chef wan aku dan kau berbeza..

ahaha..post kali ney aku nak merepek pasal chef wan..mesti korang pelek kan kenape aku tetibe nak ckp pasal chef wan..* kalo xpelek pown buat2 hairan okai *

chef wan yang korang kenal of cos la tukang masak yg femes meletup tuh yang lemah lembut gitu..hehe
tapi chef wan aku bukan yg tu..chef wan aku name die mr lee kah kian..die ckg mandarin aku..muke n sore die sebijik la cm chef wan..seb bek bkn tukang msk jew..
die ney sgtla suke memerli menganjing jejaka2 class aku yg suke dtg "awal" sgt clas die..hehe..
eh da merepek meraban neyh..

aku sebenarnye nak cakap yg aku sangatlah stress belajar mandarin dgn die tapi best jugak sebenarnye  
*ayat cam keling..jap stres jap suke..=.=' *

da la tadi ade oral test mandarin..dengan bangganye aku xle jawab 1 soklan jew..haha.. 
*riak gile*

padahal in reality aku boleh jawab sebab member2 tolong..kahkah..
*kalo x confirm zero bin kosong la test aku tadi*

xie xie ni kawan -kawan..sebab tolong aku hafal bagai nak gile dalam clas tadi..

"wo shengping le"
"ni de jia hen piao liang"
"wo xihuan ma,mao,kao,ya he yang"
"wo de keting icher,yichu,teng,lengchichi,shenfang"

hehe..yang aku taw perkataan mandarin is wo ai ni iqram..hahahahaha..XD

Thursday, February 10, 2011

bersawang berdebu berhabuk dan berhantu....

halu halu halu..welcome home welcome back sya....setelah berkurun lama,berdekad dan berabad aku pergi meninggalkan blog picisan...nak update tak terupdate2...
tapi atas desakan dan permintaan peminat-peminat fanatik *gile perasan* aku pown berusaha untuk menjenguk kembali blog aku..

perghh masuk-masuk blog jew tengok dah berhabuk berdebu bersawang tapi xberhantu lagi la..
so dengan semangat juang aku pown make-up balik,renovate balik,touch up2 cket blog aku..hehe..padahal esok aku ade test tp sempat plak aku update blog..ye kawan2 aku ade oral test mandarin esok..buku aku jew yg terbukak tapi aku sebuk menghadap lappy aku..hehe..sok tataw nak jawab ape..

eh dah lah merapu untuk hari ini ye murid-murid..esok2 update balek *zaman bile nak update pown tataw la*..hehe..

adios amigos..XD